22 Mart 2012 Perşembe

Adına ne diyelim :)


GACET İN ÇAYI , VE KLİNİĞİN YEMEK SALONU TEK KARE



Öğle yemeğine az bir zaman kala güzel bir fotoğraf oldu. Aslında adına ne demeliyiz cezeryeli sütlü tatlı, havuçlu sütlü tatlı ya da cezerye pastası bile olabilir.
Geçenlerde burada gördüm tuz biber dergisini, görür görmez yapmalıyım dedim . Ancak annem  bal kabağı getirince evde tatlı vardı. Bunu yaparsam yenmeyeceğini düşündüm. Öyle ki malzemelerini bile hemen almış olmama rağmen bekledim. Heyt be malzeme dediğin ne ki aslın da havuç, şeker, süt ama işte bu tadı daha doya doya tadabileyim diye düşündüm.
Malzemeler ve yapılışı için buyurun buraya.
Benim tam tarife uyduğum içine hiç karışmadığım tek tarif bu. Ben kliniğe getireceğim için kelepçeli kalıba yaptım. Bir de iki tane kup bardağa ama onları fotoğraflayamadım.
Fikrimi sorarsanız fındık yerine ceviz koyarsanız ve tarçın eklerseniz daha süper olur. Tekli muffin kalıplarında yapılabilir. Cemo beğenmedi, cimcime ağzını sürmedi, annem çok beğendi ikinci kupu istedi. Gacet çok beğendiğini söyledi. Zaten benim yaptığım şeyleri genel olarak beğeniyor gacet, beğenmemiş olsa da daha yumuşak söylüyor sanırım ya da benim gerçekten yemek beğenmeme konusunda ne kadar hassas olduğumu biliyor . Cemoya sadece annemin yemeklerini beğendiği için çok kızıyorum.  Benimkilere hep burun kıvırıyor. Bazen kolundan tutup kapının önüne koyup zıkkım ye diyesim geliyor.

2 yorum:

LeylaK dedi ki...

ımmm bu benim tarifim :) TuzBiber'e ben vermiştim :) birazdan pasta şeklinde olanı kendi bloğumda yayınlayacağım, yani kelepçeli kalıpta olanını. Sevgiler...

bayanpüskül dedi ki...

bekliyoruz görceğiz , mutlaka güzel resimlemişsinizdir. adını ne koydunuz czerye pastası mı ?