14 Mart 2012 Çarşamba

Püsküllü kadayıf heyecanı


Bugünkü postumuz fotoğraflarla anlatılacak. buyrunn :)



 Malzemelerimiz; 500gr kadayıf, ceviz , 125 gr margarin ama ortada yok acaba nerede?, şekil vermek için evde ne varsa diyelim.ben çay fincanını kullandım. ayrıca ceviz dövecek bir cimcime olmalı evde ev ne kadar batarsa batsın ben onunla yemek  yapmaktan zevk alıyorum.

Önce kadayıfa 2-3 kaşık margarin koyup tel tel ayırıyorsunuz, oynayın kadayıfla, didikleyin ne kadar çok onu rahatsız ederseniz o kadar güzel hale geliyor sakın unutmayın:)
 Sonra bir parça alıp , fincan yahut kasenin dibine koyuyorsunuz, ben yağlı olmasını istediğim için bu aşamada biraz margarinde  koyuyorum.
 şimdi cimcimenin yaptığı cevizleri ortasına koyun .
 Üstüne kadayıf koyup ,bazen kızıp ayağınızın altında ezmek istediklerinizi ezer gibi bastırın nasıl tarif ama

 Ezdik mi ? ezdik büyük aşama tamamlandı 
 Ters çevirip yağlanmış borcama diziyoruz.
 Ters çeviremeyen  ev hanımı eliyle çıkarır afferim akıllı kadın 

 Tepsiye konur

 İlk adım atıldı mı gerisi gelir 

 Ve sonuç tepsiye hepsi dizilir , üzerine margarin konur , fırında nar gibi kızartılır .
kızardıktan sonra3 su bardağı şekere 3 su bardağı  su konularak kaynatılan şerbet  soğuğa yakın olarak ,kadayıflar soğuk olacak, dökülür ve ikram edilir . afiyet olsun.
Diğer fotoğraflar yok, çok beğenildi ve hemen tükendi desem yalan olur.çekemedim ama güzelde olmadı sıcak dökmüşüm çünkü olsun ama tarif böyle bir daha kine sadece sonucu çekip tarifi buradan vericem ve süper olacak .sevgiler


Hiç yorum yok: