8 Ocak 2012 Pazar

BROWNİ KURABİYE SEVENLERE


Doğum yaptığımda; tam 11 kilo aldım yani bu kilolar doğumdan sonra alındı. Hamile iken 8 kilo alan ben. Normal halime dönüp ondan sonrada 11 kilo almıştım şuan hamile kalmadan önceki kilomdayım tabii kolay olmadı ve 6 yıl geçti.
Hiç unutmuyorum canım öylesine brovni çekmişti bir gün kar lapa lapa yağıyor. Hazır brownilerden almak istemiyorum. Nasıl yaparım tarifi nasıldı diye aramadık kimse kalmamıştı. Örtgerin danışma hattını bile aramıştım o kadar yani.
Tabi bu olaydan sonra eve kutuyla brovniler alınmaya başlamıştı. browni tadının yanında, 11 kilo olarak bana dönmüştü.
Bu vereceğim tarif tam browni severlere göre gerçekten lezzetli. Tam browni tadında muhteşem lezzetli. Ayrıca tarifinde bir pasta uzmanından alınmış olması büyük ayrıcalık bence.

  
Malzemeler;

  • 1 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz(evde ceviz yoktu ben üzüm koydum gayet güzel oldu)
  • 1 vanilya
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamına gelecek, kurabiye hamuru düşünün J)
Üzeri için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
 Yapılışı;

Yumurta, margarin ve kakaoyu iyice karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı koyun azar azar unu ilave ederek güzelce yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığını elde ettiğinizde cevizi katarak biraz daha yoğurun. Elinizde ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapıp biraz yasıltın ve tepsiye dizin. 140 C fırına 30 dk pişirin. Bu arada 1 bardak süt ile şekeri güzelce eritin. Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üstüne dökün yaklaşık bir saat sonra sütünü çekmiş oluyor. Ama bir gece bekletirseniz daha yoğun kıvamlı ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: