13 Ocak 2012 Cuma

bekarhanede çupraa

Bizim evde balık hep kızartma yapılarak yenilir. Fırında balık falan yapsam Cemo hep burun kıvırıyor. Bu yıl her akşam Samatya dan geçerek eve geliyorum . Cemo' ya hafta da bir gün balık günü yapalım dedim ama ben yemem dedi. Bizde akşam yemeğine gelmediği zamanlarda kızım ile ikimiz için yapıyoruz Samatya dan alınmış taze balıklar gerçekten lezzetli :) Bir türlü gölünü yapamadım Cemo nun illa ton balığı yiyecekmiş . Kendinize alın bana da ton balığı alın diyor.
Hafta sonu abimlerde balık yapalım diye konuşmuştuk.Carrefoursa dan çupra aldık. Eve gelip hazırladım sonra doğum günü için Ataköy 'e gittim ordan döndüğümde fırına verdim yanına güzel rokalı salatayla gerçekten nefisti.

YAPILIŞI ; 
  • 4 adet çupra
  • 1-2 adet havuç varsa tabii
  • 4 adet orta boy soğan tabi yoktu 2 adetle yaptım ben malum bekar evi burası 
  • karabiber
  • pul biber 
  • kekik 
  • tuz






 Havuçları rendeleyin. Soğanları piyazlık yani yarım ay şeklinde  kalın bir şekilde kesin .Havuç, soğan , tuz, karabiber, kekiği karıştırın. İyice yıkanmış tuzlanmış cupraların içine iyice doldurun. Google nin tarifine göre üzerine bıçakla çizik atıp fırına vermek gerekiyor ama ben aliminyum folyoya uçlarından kapatarak sardım. ve fırına verdim.
 Hazırlanmış hali bu .

 Sıra sıra dizilmiş pişmeye hazır çupralar 

Hiç yorum yok: