15 Aralık 2012 Cumartesi

Bir tarif' te benden


Her yiğidin yoğur yemesi farklıdır, her annenin kek yapışı da! Çok farklı kekler yapma hevesimin olduğu, güzel çiçek desenli silikon kalıbın azizliğine uğrayıp, artık keklerin nasıl kullanılacağını araştırırken bulduğum bir tarifi sunuyorum.
Gördüğünüz bu güzelliklerin arkasında miss gibi portakal kokan, bol üzümlü sadece iki üç parçası yenmiş anne keki var. Amaç önemli ama sonuç güzel olmayınca büyük bir hayal kırıklığı hissediyor insan. Birkaç kez ikram edip tabaktan geri dönen parçalamış kekler bir hafta derin dondurucu da bekleyip, Truff adını aldıktan sonra kalori bombası olarak ikram edildi. Sonuç bir saat sonra, kalmayan Truf’ların devamı bekleniliyordu.
İster kalmış kekiniz olsun, ister ani bastıran misafirlerinize bisküvi ile hazırlayabileceğiniz ve isterseniz her şekilde sunulabilecek pratik oldukça yaygın ve bütçeye uyan tarifimiz için gerekli malzemelerimiz;
  • ·         Kalmış kek veya bisküvi (Burçak, kakaolu bisküvi v.b. olabilir)
  • ·         Bitter veya sütlü çikolata
  • ·         Fındık, fıstık, Hindistan cevizi ve pasta süsleri üstü için
  • ·         1 yemek kaşığı kakao kekiniz ve ya bisküviniz kakaolu ise gerek yok

·         1-2 yemek kaşığı süt, yumuşaklığını ayarlamak için
Yapılışı: Ana malzememiz olan kekinizi veya bisküvinizi elimizle parçalıyoruz, içine cam kasede benmari usulü erittiğimiz çikolatamızı, fındık, fıstık, üzüm ekleyip karıştırıyoruz. Eğer harcınız ellerinize yapışıyor ise biraz daha karşılaştırmanız gerekiyor bu aşamada birkaç bisküvi sizi kurtarabilir. artık harç elinize yapışmıyor ise ceviz büyüklüğünde elinizde yuvarlayıp, Hindistan cevizi, kakao ve diğer dekoratif pasta süslerine bulayıp servise hemen sunabilirsiniz.1 gece  buzdolabında bekletirseniz daha doygun bir tat elde edebilirsiniz.3 gün içerisinde tüketmeniz gerekli unutmayın!
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: