Her pazar yani evde kaldığım tek gün mutlaka fırında bir şeyler pişecek ya da pasta börek yapılacak . Cemo nun dediği gibi kurtluyum ben.
Şimdi vereceğim tarif ise yıllar önce bizim köy gelinlerinin arasında meşhur olan , sürekli yapılan gün pastası hem ucuza mal olması hem de pratik olması sanırım meşhur olmasına sebep. Canım anneciğimle bu pastanın kremasını bir türlü ayarlayamadık. Krema ya kırık olur du yani margarinler içinde tuhaf bir hal alırdı yada cıvık bir şey çıkardı ortaya , bir türlü üçgen halini tutturamazdık. annem artık yapmıyor yerine her bayramda kat pasta yapıp , kızım dahil hepimizin ismini üstüne yazıyor.Şimdi geçelim bu güzel ve kolay pastanın tarifine ;
MALZEMELER :- 1 Büyük paket petibör pisküvi
- 1 kg süt (1,5 kilodan yaptım ben )
- 8 kaşık un
- 16 kaşık şeker
- 1 pkt 250 gr margarin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1pkt vanilya
- meyve muz , kivi, elma, portakal v.s.
Yapılışı :
Şeker un nişasta ve sütü karıştırın orta hareretli ateşte puding kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirin . daha sonra soğumaya bırakın.Ben akşamdan yapıp sabah margarini ile karıştırıyorum.Margarini mikser yardımıyla karıştırınca artık krema halini alıyor ve beyazlaşıyor bu aşama da vanilyayı da ekleyebilirsiniz.yapıcanız zemine ya da tepsiye streç film seriyorsunuz. Buz dolabı poşetlerinden keserek ya da normal poşetlerden yapabilirsiniz.
önce kremayı yapacağınız kadar yayın sonra bisküvileri bir sıra krema , bir sıra bisküvi şeklinde dizin . |
son sırayı dizerken |
son sıradan sonra kremayı sürüp istediğiniz meyveyi dizebilirsiniz |
tam ortada ki bisküvünin olduğu kısıma diziyorsunuz . |
En sonda artık iki yanlardan birleştirerek piramit haline getiriyorsunuz. Bir gece buzdolabında bekletiyorsunuz. Bizim aç kurtlar bekleyemedi 2-3 saat sonra pastanın yerin de yeller esti . Afiyet olsun .Mutlu huzurlu günlerde yemeniz dileğiyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder