LİMONATA
Daha çok şeyler yapıyorum. Yemek, temizlik, pasta, börek, çörek,
sirke, şerbet, limonata ve bilumum ev işleri…
Bunlardan daha fazla yaptığım şeylerin başında ise okumak ve
yazmak geliyor. Descartes ‘Düşünüyorum
öyleyse varım. ‘ demiş ya bende
okuyorum düşünüyorum ve yazıyorsam varlığımı hissedebiliyorum.
Daha çabuk tüketen toplum haline döndüğümüz için iki flaş
ile bir dudak arası olan popüler fotoğraflarımız rağbet görüyor. Aynı değeri ne
yazik ki yazmak için verdiğimiz emek görmüyor.
Konumuz bu değil aslında ama ben hiç dokundurmadan
duramıyorum.Yazılarım da daha serinletici bir etki yaratmasını istediğim için
size bu sıcak günlere ve terletici yazılara serin bir alternatif için limonata
tarifi vereceğim.
Vereceğim tarifi bir kenara yazın ve hiç unutmayacak hale
gelene kadar yapın. Eğer bilmeyip benden öğrendiğiniz güzel olmuş ve sofrada başköşede
olduysa dua edebilirsiniz. Dualarınız yüreğimde yumru gibi duran sıkıntının bir
an önce geçmesi yönünde olsun lütfen…
Limonataaaa
Öncelikle bir portakal ve bir limonu derin dondurucuya bir
gece önceden koyacaksınız. Bunu limon ve portakalın acılığını almak için
yapıyorsunuz.
Ertesi gün dolaptan çıkardığınız portakal ve limonu, bıçak
ile kesilir hale geldiğinde -tahmini 10
dk sonra oluyor-dörde bölüp, robotta bir bardak şeker ile birlikte
parçalıyorsunuz.
Seker ile birlikte parçalanmış meyveleri derin bir kaba
boşaltıp üstüne 2-3 lt su ve şeker oranını damak tadınıza göre ayarlıyorsunuz.
Orijinal tarifte bir tatlı kaşığı limon tuzu katılıyor. Ben limon
tuzu doğal olmadığı için içine bir limon sıktım.
Su ve şekeri iyice karıştırdıktan şekerde eridikten sonra
süzüyorsunuz. Süzme işlemini ince bir tülbentle ve en son sıkarak posasını
çıkartırsanız rengi daha iyi oluyor.
Eğer daha da yoğun tat isterseniz, iki limon bir portakalda kullanıp,
su miktarını ayarlayabilirsiniz.
Artık şişelere doldurup buzdolabına kaldırabilirsiniz. Buzdolabında
eğer bekliyorsa bir hafta dayanıyor.
Bu tarifi bana veren Medi’ye teşekkür ederim.Kız Medi bu
hafta 5 lt yaptım bitti.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder