18 Mayıs 2015 Pazartesi

LİMONATA

Daha çok şeyler yapıyorum. Yemek, temizlik, pasta, börek, çörek, sirke, şerbet, limonata ve bilumum ev işleri…
Bunlardan daha fazla yaptığım şeylerin başında ise okumak ve yazmak geliyor. Descartes Düşünüyorum öyleyse  varım. ‘ demiş ya bende okuyorum düşünüyorum ve yazıyorsam varlığımı hissedebiliyorum.
Daha çabuk tüketen toplum haline döndüğümüz için iki flaş ile bir dudak arası olan popüler fotoğraflarımız rağbet görüyor. Aynı değeri ne yazik ki yazmak için verdiğimiz emek görmüyor.
Konumuz bu değil aslında ama ben hiç dokundurmadan duramıyorum.Yazılarım da daha serinletici bir etki yaratmasını istediğim için size bu sıcak günlere ve terletici yazılara serin bir alternatif için limonata tarifi vereceğim.
Vereceğim tarifi bir kenara yazın ve hiç unutmayacak hale gelene kadar yapın. Eğer bilmeyip benden öğrendiğiniz güzel olmuş ve sofrada başköşede olduysa dua edebilirsiniz. Dualarınız yüreğimde yumru gibi duran sıkıntının bir an önce geçmesi yönünde olsun lütfen…
Limonataaaa
Öncelikle bir portakal ve bir limonu derin dondurucuya bir gece önceden koyacaksınız. Bunu limon ve portakalın acılığını almak için yapıyorsunuz.
Ertesi gün dolaptan çıkardığınız portakal ve limonu, bıçak ile kesilir hale geldiğinde -tahmini 10 dk sonra oluyor-dörde bölüp, robotta bir bardak şeker ile birlikte parçalıyorsunuz.
Seker ile birlikte parçalanmış meyveleri derin bir kaba boşaltıp üstüne 2-3 lt su ve şeker oranını damak tadınıza göre ayarlıyorsunuz.
Orijinal tarifte bir tatlı kaşığı limon tuzu katılıyor. Ben limon tuzu doğal olmadığı için içine bir limon sıktım.
Su ve şekeri iyice karıştırdıktan şekerde eridikten sonra süzüyorsunuz. Süzme işlemini ince bir tülbentle ve en son sıkarak posasını çıkartırsanız rengi daha iyi oluyor.
Eğer daha da yoğun tat isterseniz, iki limon bir portakalda kullanıp, su miktarını ayarlayabilirsiniz.
Artık şişelere doldurup buzdolabına kaldırabilirsiniz. Buzdolabında eğer bekliyorsa bir hafta dayanıyor.
Bu tarifi bana veren Medi’ye teşekkür ederim.Kız Medi bu hafta 5 lt yaptım bitti.
Afiyet olsun…



Hiç yorum yok: