Tepsi Kebabı
|
ÖNCESİ |
|
SONRASI |
Çalıştığım kliniğin belli bir çakılı kadrosu var
bunlar ; ben , Dr. Örtger, Dr. Gacet, Hacı ve Karlos.Bu kadro
dışındaki hemşire , diş hekimi ve personel ise sürekli değişiyor.Sürekli
değişen her personelin tabi her yönden bana bir artısı veya eksisi oluyor.
Öncelikle bu sayede insanlara çabuk güvenmemeyi,
insanların davranışlardan acayip anlamlar çıkarabildiğini bir de her meslek
sahibinin gerçekten işini iyi yapan bir elemen olamayacağını.Meslek sahibi olan
insanların mesleği edindiği okula kabul edilmeden önce zeka , pratik zeka ve
beceri süzgecinden mutlaka geçmesi gerektiğini öğrendim.
Bu öğrendiklerimi, nasıl öğrendiğim konusunda bir
yazı hazırlamam biraz zor .Zira başımdan
geçen bu olaylar , totosu kırık , üfürükten teyyare bir sekreter için bir kitap
oluşturabilecek kıvama geldi .EEE tabi on yıl
dile kolay ama gelde Püsküle sor…
Tabi hayat dersleri , totomuza vurulan tekmeler, yüzümüze
şamar gibi yapıştırılan sözler dışında iyi şeylerde öğrendim.öğrenme açlığı
içinde yanıp tutuşan beynime ; her değişen hemşire ve personelden bir yemek tarifi girdi.
Bu tarifte Hataylı bir hemşiremizden alınmıştır.
Herkes bir şekilde köfte yapıyordur.İçine kimyon
koyanda var, sarımsak ekleyende …Bir nevi köfte olan tepsi kebabının en
sevdiğim yanıda ekmekle banarak , kopara kopara kalabalık bir sofrada
yenilebilmesi.
Gerekli malzemeler ;
Orta yağlı kıyma ben yarım kilodan yapıyorum ve 4
kişilik oluyor.
- 2 Yeşil biber
- 2 Domates
- 1 Soğan
- 1 tatlı kaşığı Pul biber
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Sumak - isteğe bağlı
- Tereyağ
- Tuz
- 2 diş sarımsak
Yapılışı ; önceleri soğan , domates, biber ,
sarımsağı robotta çekip , kıyma ile köfte gibi yoğuruyordum ama daha sonraları
sebzeleri el ile ince ince kıydığımda daha lezzetli olduğunu keşfettim.sebzelerinizi
ince ince kıyıp kıyma ile yoğurup tuz ve tereyağınızı ekleyip tekrar
yoğuruyorsunuz .iyice yoğurmuş olduğunuz harcı elinizle tepsiye bastırarak
yayıyorsunuz en son aşamada sadece zevkinize göre biber ve domates ile
süsleyip fırına veriyorsunuz.ilk aşamada çok sulanıyor gibi gözüksede aslında suyunu çekiyor piştikten sonra fırında soğumaya bırakırsanız lezzetini içine çekmiş suyuda az kalmış oluyor.
Afiyet olsun
Püskül derki ; yanında bulgur pilavı ve ayran ile
süper gidiyor.
Cefakar , Hataylı hemşiremizde selam olsun…
3 yorum:
Hayat hep birşeyler öğretiyor insana bazen otobüste giderken yanındakinden bile bir şey öğreniyorsun , farklı karakterler farklı düşünceler ama herkesin ortak noktası yemekler lezzet ve damak tadı farklı olsada eminim çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık
Hayat hep birşeyler öğretiyor insana bazen otobüste giderken yanındakinden bile bir şey öğreniyorsun , farklı karakterler farklı düşünceler ama herkesin ortak noktası yemekler lezzet ve damak tadı farklı olsada eminim çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık
Evet aynen hayat heran bişeyler öğretiyor bizlere.Ensıkı takipçim sevgilerle
Yorum Gönder